salt, peppar, timjan, dill. Lägg laxbitarna titt ihop i mitten. Fräs babyspenaten i smör med en pressad vitlöksklyfta, klippt persilja och äppelcidervinäger
TIMJANOCH BLODAPELSINGRAVAD LAXMED SENAPSSÅS. Var noga med att frysa laxen i tre dygn innan du gravar den om du inte använder min favorit, Salmalaxen som klarar av att ätas rå direkt
Toppa medtimjanoch ruccola innan servering. Gör gärna efter det här goda receptet men våga experimentera med andra tillbehör – bara fantasin sätter gränserna
Smula sönder fetaostenoch blanda samman med gräddfil, ägg, honung och kryddor. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg med händerna eller med en elvisp
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i ochmed att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.