Lägg laxen i en ugnsform och sätt i en termometer där fisken är tjockast. Blanda gräddfil, majonnäs med dill, gräslök, riven pepparrot, skalade räkor, salt och peppar
Skär laxen i tunna strimlor. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner äpple, lax och räkor i såsen. 1200 g kallrökt lax. 14 bakpotatisar 4 dl lätt crème fraiche 4 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 syrliga äpplen 200 g kallrökt lax 100 g skalade räkor 4 msk hackad gräslök 1-2 msk riven pepparrot Salt PepparBlanda en sås av crème fraiche, senap och kapris
Igår såg jag en bild på en västerbottenpaj medlax och räkröra, så jag kunde inte låta bli att springa och köpa de ingredienser jag behövde och laga det till middag
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.