Lax med rabarber
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g lax av bra kvalitet
  • 11 msk smör
  • 1 salt
  • 1600 g potatis
  • 1400 g kålrot
  • 11 msk socker
  • 11 msk vinäger
  • 1200 g rabarber
  • 12 salladslökar
  • 11 msk rapsolja
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 10,5 tsk salt
  • 11 tsk socker
  • 1 Lax800 g lax av bra kvalitet 1 msk smör salt
  • 1 Potatis600 g potatis 400 g kålrot 1 msk socker 1 msk vinäger 1 msk smör
  • 1 Salsa200 g rabarber 2 salladslökar 1 msk rapsolja 1 msk vitvinsvinäger 0,5 tsk salt 1 tsk sockerLax
  • Dela laxen i stora portionsbitar.
  • Stek ena sidan av laxen i en torr, het panna i cirka 2-3 minuter. Vänd på laxen och sänk värmen.
  • Addera smöret och ös laxen med hjälp av en sked. Låt laxen tillagas 3-4 minuter på varje sida, när den är klar ska den vara medium well. Smaka av med salt. Potatis och kålrot
  • Skala och koka kålrot och potatis i lättsaltat vatten. Separera kålroten och potatisen när de är färdigkokta. I en kastrull, koka socker, vinäger och smör tills det tjocknar. Häll i kålroten och låt den glaseras. Pressa potatisen. Salsa
  • Skala och tärna rabarber och salladslök. Lägg i en skål och häll i rapsolja, vinäger, salt och socker. Blanda väl.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.