1 Potatis600
g potatis 400 g kålrot 1 msk socker 1 msk vinäger 1 msk smör
1 Salsa200
g rabarber 2 salladslökar 1 msk rapsolja 1 msk vitvinsvinäger 0,5 tsk salt 1 tsk sockerLax
Dela laxen i stora portionsbitar.
Stek ena sidan av laxen i en torr, het panna i cirka 2-3 minuter. Vänd på laxen och sänk värmen.
Addera smöret och ös laxen med hjälp av en sked. Låt laxen tillagas 3-4 minuter på varje sida, när den är klar ska den vara medium well. Smaka av med salt. Potatis och kålrot
Skala och koka kålrot och potatis i lättsaltat vatten. Separera kålroten och potatisen när de är färdigkokta. I en kastrull, koka socker, vinäger och smör tills det tjocknar. Häll i kålroten och låt den glaseras. Pressa potatisen. Salsa
Skala och tärna rabarber och salladslök. Lägg i en skål och häll i rapsolja, vinäger, salt och socker. Blanda väl.
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Pensla laxskivornamed olja och krydda med citronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Vi köper alltid Salma Lax i och med att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Lax var det här. En riktig storfavorit här hemma med krämig dillpotatis och massor av citronpeppar. Det blir så gott när man blandar potatisen såhär och bara lägger laxen ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.