Lax med svampsås och potatisbakelse
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Potatisbakelse
  • 1500 g potatis
  • 1 stor palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2,5 dl grädde
  • salt, peppar, oregano
  • ströbröd
  • 1 Lax med svampsås:
  • 14 styckfrysta laxfiléer
  • 6 dl grovhackad, rå blandsvamp
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk sweet chilisås
  • salt, peppar, persilja, timjan1. Skala och hacka potatis, palsternacka och gul lök smått – eller riv på de stora hålen på ett rivjärn. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor till en stanning och blanda med rotsakerna. Smöra och bröa små ugnsformar om cirka 8-10 centimeter i diameter. Klicka i innehållet och grädda i 225°C i ca 30-40 minuter. Om de börjar bli brända på toppen, lägg över lite aluminiumfolie. Känn efter med en sticka att de är genomlagade och att stanningen stelnat till.
  • 12. Tina laxen. Stek svampen tills vätskan reducerats. Ha ner en klick smör samt hackad röd och vit lök. När löken mjuknat, slå på grädde och sweet chilisås. Smaka av med kryddor. Lägg i laxfilérna och låt det hela puttra ihop under cirka 10 minuter. Servera med sallad och en dillkvist.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.