10 minuter
sköljer man bort saltet och skär fisken i grova strimmlor.Skiva fänkålen mycket tunt. Finhacka löken.Fräs lök och fänkål i oljan i en traktörpanna eller liknande.Sänk värmen, tillsätt vatten och vin och låt småputtra i 10 min.Vispa i creme fraiche och fortsätt koka på lågt värme i 10 min till.Salta och peppra efter smak.Lägg i fiskbitarna tillsammans med ett par kvistar färsk timjan, rör om, ta bort pannan från värmen och låt stå under lock i 5 min Musik i köket: Bob Dylan – Simple Twist Of Fate
Eftersom jag tycker att kombinationen fänkålochlaxär god ihop bestämde jag mig för att lägga på några laxfiléer ovanpå fänkålen i slutet av tillagningstiden
Receptet är glutenfritt, sojafritt, sockerfritt och äggfritt. Anti candida recept för dig som vill ge kroppen en chans att återställa sig själv genom att äta hälsosammare
skinn ifrån laxfilénochskär den i kuber. Värm grädde och saffran i en kastrull och krydda med S&P. Jag är inte så förtjust i fisk så det gäller att hitta recept som tilltalar kräsna Anna
Skärlaxfilén i fyra portionsbitar, om de inte redan är delade, och lägg i en smord ugnsfast form. Kontrollera att fisken ärfärdig genom att se så att dess kött är blekrosa och inte längre genomskinligt
Dela fänkålsstånden i halvor ochskär tunna skivor på längden (gärna med mandolin). Jag skär av den tunna buksidan först och också den tunnaste stjärtdelen
Men imorse när jag gjorde i ordning min frukost, såg jag ett saffranspaket mellan alla nötter och fröer, och plötsligt fick jag ett sådant sug efter saffransaioli
½ citron i små skivor Picklad fänkål. Ingredienser För 8 bufféportioner 8 små salladsblad, hjärtsallad. 300 g gravad lax i skivor. 3 stjärnanisar. 200 g fänkål
800 g laxsida, filead med skinnet kvar 2 tsk vitpepparkorn 4 msk strösocker 3 msk salt 1 kruka dill 1 citron, skal 1 limefrukt, skal 1 litet fänkålsstånd citronskal och dill till garnering
Skär skivor så tjocka som du vill ha dem och strö över tunt hyvlad fänkål. Gnid in hälften av saltblandningen på laxens köttsida och hälften på skinnsidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.