Extra lyxig blir den såklart med hemodlade grönsaker och egengjord äppelcidervinäger. Med tiden har vi skapat vår egen variant så vi kan njuta av den även hemma
Blomkålsfalafel medasiatiskasmaker, zoodles och tahinisås. Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Innanlår medasiatiskasmakeroch morotsknytePortioner. Blanchera morötterna, kyl i vatten, skär i stavar och ge dem grillmönster tillsammans med rödlöken
Som fördrink blandade jag bål med Pimm´s och nu när den inte längre bara finns i Systembolagets beställningssortiment tycker jag ni ska och testa den inför sommaren
Då är dessa små färsknytena med gurka, salladslök och asitiska smaker perfekta. Ibland, särskilt när vädret inte kan bestämma sig för om det är indiansommar eller höst, kan jag bli sugen på något fräscht med rena smaker men ändå inte en sallad
Ett nytt annolunda recept på "pulled pork", fast denna gång med kryddor ifrån det asiatiska köket. Koka upp valfria grönsaker i lättsaltat vatten och blanda med nudlarna
Smaka av med salt. Den här gången fick denna rätt inleda årets matlagningskurs för Studieförbundet Vuxenskolan - se så fint Ola och Oskar gjorde denna rätt
Jag gillar verkligen de asiatiskasmakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Bryn dom i smör, krydda med salt och peppar. Sätt på medelvärme så att osten smälter. Häll grädde, creme fraiche, vatten, osten, sweet chilisås och grönsaksbuljong i en gryta
Just nu är vi inne i en period där våra smaklökar skriker efter asiatiskasmakeroch vi går omkring och drömmer om att få tag på ingredienser så som fermenterade svarta bönor och miso bland annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.