Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Riv i vitlök och häll i fisksås. Toppa med korianderblad och servera eventuellt i små hjärtsalladsblad eller på rostad bröd
Den här rätten är inspirerad av en upplevelse jag hade på förra årets Grill & BBQ SM där en av sponsorerna bjöd just på en grillad ananasmed en choklad och chiliglaze
Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limenoch chilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Servera de varma karamelliserade ananasbitarnamed vaniljglass och nymalen svartpeppar. Lägg ananasbitarna i den varma sirapen och tillsätt limesaftenochlimeskalet
Blanda lite mer än hälften av limesaftenmed olivolja, avokado, chili, salladslök och koriander. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili ochlime
Ceviche kommer ursprungligen från Peru och kan modifieras allt efter smak, vanliga ingredienser är färsk koriander och mango ihop med chilin ochcitron/lime
En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts medlimeoch basilika. Det är något speciellt med det söta, sura och salta som möts i många av thailändska rätter
Servera med nykokt spagetti, lite extra chili och riven ost på toppen. Jag ville prova lite andra smaksättningar än de jag nästan alltid gör annars så nu provade jag med lite exotiskt tema
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.