4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Berättar mer imorgon, ni får njuta av denna laxgryta så länge. Det lyxiga med den här grytan är främst valet av oskalade räkor framför de tråkiga "pizzaräkorna"
Några orsaker till att laxgrytan blivit så omtyckt kan vara att den för det första är relativt enkel att göra, den är för det andra mycket smakrik, och så kan den anpassas för både middag och fest
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.