½ citron
och skär fruktköttet i små trekanter. Strö dem över fisken. Spara eventuellt några bitar med skal till garnering. Häll citronsåsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 15 min 4. Bryt bort den nedre delen av sparrisen. Skölj ½ citron noga i ljummet vatten och skär den i grova klyftor. Grilla sparris och citronklyftor i grill- eller stekpanna ca 2 min Stek potatisen i 2 msk smör i en stekpanna ca 2 min Häll över vinäger och krydda med ½ tsk salt.
Det va ju inte alls svårt. Jag bara tog sådana ingredienser som jag själv tycker om. Jag har hört mig för angående hur man skall tänka när det gäller mängder på t ex potatis, kött och grönsaker
Doppa torskeni ägg och rulla den sedan i parmesanosten. Torsk. Citronsåsen. Så himla gott och enkelt. Jag älskar citron så det kan nog intebli för mycket Torsk
(beror helt på hur hungrigani är. ca ½ tsk citronpeppar. (lite svårt att skriva en mängd som passar alla smaklökar, den här mängden salt och peppar passade mig)
Torka av och lägg torskeni en smord ugnsfast form. Citronsås. Lägg ströbröd, timjan, basilika, dill och parmesanost i en mixer och kör tills allt är smuligt
IngredienserPortioner. 4 900 g fast potatis 600 g torskfilé salt och peppar 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 kruka dill 1 citron 250 g broccoli Lägg tilliinköpslistan Stå intevilsenibutikenigen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.