1 hackad
gräslökSå här gör du 15 minuter Mosa ihop den varmrökta laxen med crème fraiche, majonnäs, citronsaft och senap. Krama ur och hacka kaprisen. Fintärna den kallrökta laxen. Blanda ner kapris och kallrökt lax i moussen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp och garnera med rödlök, pepparrot och gräslök. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 0
Rör ner senapspulvret med en gaffel och vispa runt tills allt blandar sig. Kan smaksättas med en skvätt whiskey, cognac (tex Xante), eller vad man nu tycker kan passa
Vispa samman senapspulver, socker och grädde i en kastrull med tjock botten. En hemlagad julsenap och en fröjd till julbordet och en väldigt uppskattad gåva
Vid servering så lägg laxmoussen på en salladsbädd och toppa med laxromen. Plocka laxköttet och vänd ner i crème fraichen tillsammans med gräslöken och citronsaften
Denna gången gjorde han två olika varianter, en med kaffe och en med konjak. Gör gärna flera satser på en gång, den står sig länge i en tät burk och är perfekt att ta med sig som gå-bortgåva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.