Laxpastrami har jag skrivit om tidigare, följ samma recept men rulla i kryddorna förrän du steker laxen (inte nödvändigt med kryddorna, men de ger en bra smak)
Den kalla blev en laxpastramimed dillmajonnäs á la nyaste Masterchef Kira, och för att hålla oss varma i augustikvällen serverade vi en vitlökssoppa med timjan och knaperstekt bacon
Grillad lax med primörsalladPortioner. Smaka av med salt och vitpeppar. Vill man servera den kall kyls primörerna genast och blandas sedan med vinägretten
Couscouskaka med smak av saffran, serverad med grönsaksfräsolivolja2-4 schalottenlökar [beroende på hur stora de är]2 c couscous [jag använde fullkornsvarianten]3 c buljongen nypa saffran [eller gurkmeja]cayenneSaltFräs schalottenlöken i lite olja, till den är mjuk. Skär i sex tårtbitar, pensla med olja och in i ugnen 175°c, 15 minuter
Frys laxen över natten. Låt den tina och dela den i två delar. Blanda salt och socker. Strö blandningen över laxbitarna på båda sidor och lägg ihop dem
Dra av från värmen och rör ner couscous och täck med lock. Innan servering, fluffa upp couscousen med en gaffel och vänd ner sockerärterna och persiljan
Saffranscouscousmed harissa och stekta grönsaker. Nu när hösten närmar sig med stormsteg kan det vara trevligt med mat som ger en känsla av varmare breddgrader
Rostbiff á la Kira medparmesanmajonnäsLaxpastramimed thaisallad och majonnäs smaksatt med ingefära och korianderCouscoussallad med sparrisPotatissallad á la JukkisGrönsalladHemgjord foccacia (använde detta som grund till brödet
Och medan de förföriska dofterna spreds i köket hann jag minsann både dricka vin och fixa till saffranscouscousmed mitt fina coupésaffran från Essencefabriken och röda linser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.