Mosa potatisen och vispa med elvisp till ett slätt mos. Förra helgen gjorde vi nämligen laxplanka för första gången, men inte sista för det här var riktigt gott och inte svårt att göra heller
Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Smaka av med salt och peppar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg ner sparrisen i 2 minuter. Öka ugnstemperaturen till 275°C med grilleffekt i vanlig ugn och 250°C i varmluft
4 portionsbitar lax4 port potatismos2 dl creme fraichesaft + skal av 1 lime1 tsk fransk senap1/2 purjolök1/2 dl hackad dill1 äggsalt, pepparkokt broccolitomaträkordillkvistStrimla purjolöken fint och fräs den mjuk i smör
Häll upp oljan i en liten kanna. Mixa ägg, vinäger, senap, salt och peppar i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle under tiden maskinen är igång, kör tills det blir en tjock majonnäs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.