1. Koka upp samtliga ingredienser till lagen och låt sjuda 5 minuter. 2. Lägg i fisken (lagen ska just täcka fisken) och låt sjuda försiktigt tills innertemperaturen är 55˚C
1. Koka potatisen i saltat vatten med skalet på. När kalla, skala och skiva tunt. Stek den skivade löken i smöret tills den är mjuk men ej fått stekyta
4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Skira smöret och servera det till laxpuddingen. Grädda laxpuddingen i ca 45 minuter mitt i ugnen. Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost
Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Lägg ett lager potatis i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och strö på purjolök och dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.