Kvällens middag blev den här goda laxen i en romsås. Enkelt och väldigt gott. Amanda tyckte att det var så gott att hon ville äta det både imorgon och i övermorgon och det tar jag som ett gott betyg
Lax är ju bara för gott, och ungefär lika dyrt, men någon gång måste man ju få lyxa till det. Till den här röran spelar det ingen större roll vilken typ av lax det är, kallrökt, varmrökt, gravad eller stekt, bara att ta det man gillar bäst
Blanda crème fraiche, senap, honung och citronsaft i en kastrull och hetta upp varsamt. Skär laxen i mindre bitar och blanda ner i kastrullen, rör även ner den hackade dillen och krydda med vitpeppar värm därefter upp allt igen utan att koka
Ta bort skinnet från den varmrökta laxen och ta bort alla ben om så finns. Blanda samman det varmrökta laxköttet med färskost, majonnäs, pepparrot och smaka upp med peppar
Ingredienser Portioner. 8 200 g kallrökt lax 200 g Västerbottensost 150 g färskost 1 msk finrivet citronskal 3 msk finskuren gräslök salt svartpeppar Serveringsförslag knäckebröd eller mjukt bröd Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.