Ibland är det gott med ett riktigtgrovt bröd med tuggmotstånd i. Rågkross och linfröbidrartill den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
Blanda smulad jäst, vetekross och Fibrexi en degbunke. Späd med lite vatten. Rör tills jästen löst sig. Arbeta degen kraftigt med maskin eller för hand
Ett av de tips jag fått om grovt bröd var Camilla Plums Mogens Rågbröd. Häll degen i en smörsmord eller bakpappersfodrad, stor rågbrödsform (eller två mindre formar)
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommittillanvändning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller tillmatlagning
Det här rågbrödet är riktigt gott, det blirväldigtsaftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara litekinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
Det har blivit så himlaroligt att baka eget bröd sedan jag införskaffademinKitchenAid. Jag har testat allt från klassiska recept, andras brödrecept till att experimentera en hel del själv
Som ni säkert märkt så brukar jag baka minaglutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Orkade verkligeninte göra middag denna dag, så kom jag på det scones. Jag gjorde lite grövre scones så att de känns litenyttigarei alla fall och ingen marmelad på förrän man ätit en med något vettigt pålägg
Blanda vetemjöl special, grovt rågmjöl, rågsikt, bakpulver & havssalt i en bunke. Häll i oljan och mjölken (laktosfri) i bunken/över mjölblandningen och rör till en kladdig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.