Lax ochräksåsmed pasta. Första gången som jag gjorde denna därför är det lite svårt med måtten, men jag skar tre små laxfileer i kuber, skalade en och en halv näve räkor och skar en bit purjo
Nu som först smakar du eventuellt av med lite salt och svartpeppar om du tycker det behövs. Fräs gul lök, vitlök, strimlad spenat och riven morot i margarinet
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Koka upp grädde med fond och vin. Börja med såsen. Skär fisken i lagom stora bitar och salta och peppra. Smaka av med salt och peppar och tillsätt dill
Börja med en het panna och låt smöret skumma, när skummet lagt sig och det doftar nötigt. Tillsätt lite av det brynta smöret till löken medan det steks
Blanda vattnet och nästan allt salt, rör med en visp tills det helt har löst sig. Öka sedan till en fin stråle när såsen binder, späd med lite vatten om den för tjock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.