Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Recepten är tagna från boken ovan, varav några modifierats en aning. Man kan säga säga så här, jag blev kanske inte förälskad i just det här vinet men jag blev inte heller avskräckt från att prova fler viner från Turkiet
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka
Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjolök och fräs glansig
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Mortla sichuanpepparn till ett grovt pulver. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen. Skiva flanksteken i tunna strimlor, se till att skära tvärs över köttfibrerna
Riv skalet från båda citronerna samt saften från en citron till blandningen. 2 citroner (saften av den ena, skalet från båda). 1 kg kycklinglårfilé 8 tomater salt peppar 100 g oliver 4 knipplökar 2 citroner (saften av den ena, skalet från båda) 3 kvistar rosmarin 1 dl olivolja 200 g fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.