Leilas vörtbröd
Sockerblomman
Sockerblomman
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 2 limpor
  • 50 g färsk jäst
  • 3 dl porter
  • 2.5 dl julöl
  • 50 g smör
  • 0.5 dl raposolja
  • 1 dl mörk brödsirap
  • 0.5 msk malen pomerans
  • 1.5 msk malen ingefära
  • 1 msk malen nejlika
  • 0.5 msk malen kardemumma
  • 1 msk salt
  • 13.5 dl rågsikt
  • 3 dl russin
  • Lös upp jästen i en bunke med porter, julöl, olja och sirap.
  • Smält smöret tillsammans med kryddor och salt. Låt svalna något innan det blandas i degvätskan.
  • Blanda i lite mjöl i taget och arbeta degen långsamt i maskin tills den är mjuk och elastisk.
  • Jäs i bunken till dubbel storlek.
  • Sätt ugnen på 175 grader Forma till limpor och jäs under duk i ytterligare cirka 1 timme Grädda bröden i cirka 50 minuter och sänk värmen till 150 grader efter 15 minuter Låt svalna på galler under bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.