Den här varianten av hönökaka smakade kanske inte precis som originalet, men det gör inget för jag kan ibland tycka att originalet smakar lite väl sött
Häll i havregrynen. 1. 1 dl havregryn. 100 g russin. 1 tsk salt. Koka upp vatten i en kastrull. 2. 3. Låt sjuda i några minuter under omrörning till gröten fått den konsistens du vill ha
10 stycken. 1 krm salt. ca 1 ½ dl kallt vatten. Dela degen i 10 lika stora delar. Kavla ut dem en och en till tunna cirklar ca 10 - 12 cm i diameter. Grädda bröden ett och ett på medelvärme i en stekpanna utan fett i ca 1 ½ - 2 minuter per sida. 10 stycken 4 dl vetemjöl. 1 krm salt. ca 1 ½ dl kallt vatten
Lägg till sist i kålen och lite av buljongen och blanda runt allt. 1 vitkålshuvud. 1 kg köttfärs (blandfärs). Låt koka i ca 1 timme i tills kålen känns ”al dente” mjuk. 1 vitkålshuvud. 1 kg köttfärs (blandfärs)
Eftersom det tar en stund att koka ihop denna variant av refried beans så brukar jag göra dubbel eller trippel sats av receptet och sedan frysa in den färdiga röran i två till tre plastburkar
En variant av min favofrukost - kvargplättar, denna gång med mandelmjöl och frön. Du behöver, 1 portion. 1 dl naturell kvarg. 1 tsk fiberhusk. Du behöver, 1 portion. 2 äggvitor 1 dl naturell kvarg. 1 tsk fiberhusk
Här kommer resultatet av gårdagens mellanmålskakbak. Fruktiga mellanmålskakor (nektarin/gojibär)2 dl valfria nötter (tog mandel)½ dl solroskärnor½ mosad banan2 msk smält smör2 äggvitor1 riven nektarin2-3 msk gojibär1. ) Sätt på ugnen på 175 grader. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. KLARTHöstiga mellanmålskakor med smak av äppelpaj (äpple/kanel)2 dl valfria nötter (tog mandel)½ dl solroskärnor ½ banan2 msk smält smör2 äggvitor1 ½ rivet äpple1 msk kanel1. ) Sätt på ugnen på 175 grader. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 1 riven nektarin. 1 ½ rivet äpple
4 portioner200g risnudlar jag hade bara äggnudlar hemma så jag tog det istället)2 vitlöksklyftor15 cm purjolök1 burk böngroddar 4 st kycklingfilér (kycklingen kan bytas ut mot fläsk- el nötkött om man hellre vill det)1 msk olja1brocolibukett1 stor morot5-6 champinjoner1paprika1 burk minimajs3 ägg1 lime½ tsk sambal oelek2 msk oystersåssalt o pepparKoka nudlarna enligt förpackningen, jag drog ner 1 minut av koktiden vilket blev bra. 15 cm purjolök. 1 paprika. 1 burk minimajs. 1 lime
)30g smör1 klyfta grovt hackad vitkål (så mycket som får plats i stekpannan)3dl grädde1. 5dl fraîche 0,5dl riven parmesanSaltStek vitkålen i smöret och lägg sedan ner resten av ingredienserna. 1 klyfta grovt hackad. 1
Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
Vrid av värmen och rör ner osten i såsen. 4 Kassler med spenat och tomatca 4 port400 gram kassler200 gram bladspenat (fryst)1 gul lök2-3 tomatersalt och pepparOstsås. 2 msk margarin1,5 msk vetemjöl3 dl mjölk1,5 dl grädde (jag hade Oatleys havregrädde)2-3 dl riven ostmuskotnötsalt och pepparTina spenaten och krama ur vätskan
Inte av någon särskild anledning mer än att vi hittat så många aptitretande recept som vi velat prova och att det funnits ett sug hos oss efter köttfria alternativ samt mer grönsaker
Finns ju oändligt många varianter av fillimpa och här kommer min. 1filmjölk1 flaska ljus sirap3 tsk bikarbonat3 msk brödkrydda2,2 liter rågsiktGör så här. Ställ in i ugnen på 100 grader i 45 minuter. Sen höjer du graderna till 150 och låter formen stå kvar i 45 minuter till. 1 filmjölk. 1 flaska ljus sirap. 100 grader. 150 och l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.