Skär auberginitärningar och stek iolivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och litetill (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Förbered lergrytan, lägg den i blöt om det behövs. Hacka kålrot, morot, pumpa, lök och vitlök. Lägg majoriteten av frukt och grönsaker i botten på lergrytan
Blötlägg lergrytani kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Lägg potatisbitarnailergrytan, salta väl och blanda runt. Börja med att krydda kotletterna på båda sidor med spiskummin, chilipulver och svartpeppar men inget salt ännu
UGNEN SKALL VARA KALL NÄR LERGRYTAN SÄTT IN ANARS GÅR DEN SÖNDER. Ansa och skjölj och strimlapaprikan lägg strimlornai botten på grytan, skär baconen istrimlor och stö den över paprikan
(Du som inte har lergryta kan använda en ugnssäker form med lock. ) Lägg skivornai grytan. Vispaihop ananassaft (ananasbitarna får vänta), soja, madeira, brun farin, crème fraîche och maizenaredning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.