Denna libanesiskalinssoppa är riktigt trevlig med god smak av citron, spiskummin och persilja. Mättande är den också, proppad med potatis och röda linser
Libanesisklinssoppa med limeyoghurt och pistagenötter. Men nu får ni receptet på Libanesisklinssoppa, ganska exakt ca 20 minuter tog denna härlighet att slänga ihop. Toppa libanesisklinssoppa med 1/2 knippe koriander, 1 förp pistagenötter och gurkyoghurt
Som en kontrast till all julmat bjuder jag er på en uppfriskande libanesisk soppa. Harissa är en nordafrikansk krydda som görs av chilipeppar, spiskummin, koriander, salt, vitlök och eventuellt andra kryddor
Libanesisk. Linssoppa med potatis. linssoppa (recept. Efter att in vän kom med potatis från landet så har vi ätit potatis i det mesta och till det mesta
Recept. vickygt. tis, 2013-07-30 08. 41. 45min. (1). Skala och skär lök och potatis Skala och skiva vitlökLägg linser, potatis, lök, vitlök och buljongtärningar i en kastrull
Vill du prova på en irakisk variant av linssoppa kan du göra det här. Vi ÄLSKAR röda linser. Det är så himla gott att göra soppa på av det och med bara några få kryddförändringar blir det ändå stor variation mellan sopporna
För att nå det äkta Libanesisk bröd. Blanda ingredienserna tillsammans, arbeta ihop degen. använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät
Jag vet att det finns iallafall två recept på linssoppa här på bloggen och idag kommer ett tredje. Till skillnad från de andra så är det kokosmjölk som sätter en stor smakprägel på detta recept och jag var först lite skeptisk eftersom jag är van vid en annan smak vid linssoppa men sedan tyckte jag att den var såå god
Koka linserna enligt förpackningen i 15 minuter (de ska koka sönder). Hacka löken och häll i kastrullen med linser när vattnet kokat upp och ska börja sjuda
Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiska köket, om du frågar mig. En traditionell libanesisk vitlökssås som är ett givet tillbehör till grillat, speciellt till kyckling
Mustig gryta som värmer gott. Behövs inget kött. Receptet kommer från Bonniers Kokbok. Tror jag ska dra på lite mer på kryddningen nästa gång, med lite mer vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.