Libapizza med salami, mozzarella och oliver
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 libabröd, arabiska tunnbröd
  • 11,5 dl tomatsås eller pizzasås
  • 13 dl riven mozzarella
  • 11 hel mozzarellaost
  • 16 stora skivor salami eller 10 mindre
  • 116 fina svarta oliver, ex kalamata, med eller utan kärnor
  • 18 blad basilika
  • 120 gram ruccola (valfritt)Koka tomatsås om du önskar det. Se recept här på receptfavoriter.se. Eller använd färdig. En snabb sås kan röra ihop av 1,5 dl tomatpuré blandad med en pressad vitlök, 2 msk olivolja, 0,5 krm svartpeppar och 1 krm salt. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bröden på varsin plåt. Bred ett tunt lager tomatsås eller tomatpuréblandning på båda bröden. Fördela över den rivna osten. Skiva mozzarellaosten och fördela på libabröden. Lägg ut oliver lite här och där. Sätt in pizzorna i mitten av ugnen att grädda i ca 7-8 minuter eller tills osten smält och pizzorna fått fin färg. Ta ut pizzorna när det är någon minut kvar och lägg på salami. Stora skivor salami kan du halvera innan om du önskar. Servera direkt libapizzorna med några färska blad basilika samt rucculla på toppen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.