Rör ihop gräddmjölk, ströbröd, ägg och vatten till en smet. Låt stå en stund. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun
Skala den omsorgsfullt tvättade citronen med en potatisskalare utan att ta med det vita. Strimla dem och lägg dem i en stor glasburk tillsammans med pomeransskalen
Detta recept fick jag av min vän Lilian. Vi träffades för ett par år sedan då vi båda fick jobb på SJ. Ingen av oss jobbar kvar där men vi har ändå hållt kontakten lite sporadiskt
Svamppizza med västerbotten och valnötter. Svamppizza med västerbotten och valnötter. Nu har vi varit med om två kräftskivor, en som vi hade här hemma hos oss för några veckor sedan bara för oss + 5 vänner med barn, och en stor kräftskiva för 16 vuxna + barn tillsammans med grannarna förra helgen
Ännu en himmelsk paj med rabarber fick jag smaka på koloniområdet. Det var Liliana som bakat den underbara kombo rabarber och tosca, så bakade en egen glutenfri variant av den
Blanda vatten/mjölk med havregrynen och låt svälla minst 1 timme. Värm därefter degspadet till ca 37 grader och tillsätt en liten mängd degvätska över smulad jäst
)Men jag hittade lite fler gula godingar så varför inte en Svamppizza. I år har jag ännu inte gjort någon blåbärspizza, jag har frysen full av blåbär och det finns fortfarande gott om dem ute i skogen så det kommer kanske
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.