Köttbullen personifierar en slags myt om svenskhet trots att det egentligen inte finns någon särskild ingrediens eller något tillagningssätt som gör den typiskt svensk
Jag har nog det bästa receptet på vetedeg ever. Bullarna blir saftiga, fina, höga, goda. Receptet kommer från mamma och det är det enda vetedegsrecept som nånsin behövs
Jag driver alltså matbloggen Min Lilla Kokvrå, med ett stort fokus på enkel vardagsmat. Jag får helt enkelt ta och bjuda in er till Min Lilla Kokvrå, så får ni själva se vad jag har för mig där
Lilla mamma blev glad, mätt å nöjd. ingen är väl som du. Idag har vi firat vår mamma som fyller år. Jag ställde till med ett stort kalas å bjöd på massa gott
Idag ska ni få ett kanonrecept som ni kan använda är ni vill smaska i er goda bullar men inte har tid för deg som ska jäsa, bakas ut för att sedan jäsa en gång till innan de gräddas
ca 100 gram Philadelphiaostca 100 gram romtemperert smørca 300 gram melissaft av en halv sitron eller limeFarge, jeg brukte Wilton Violet - geléaktige i konsistensenPynt - perlemorkuler fra WiltonMuffinsformene i lilla med liljetrykk er også fra WiltonSlik gjør du
För er som bara till baka ca 20 bullar. )25 g jäst2,5 dl mjölk100 g smör1 msk kardemumma½ dl socker1 nypa salt1 tsk Kanel6-7 dl mjölTill fyllning100 g smör1 tsk vaniljsocker2 tsk kanel2 msk socker1 tsk kardemummaÄgg till pensling o pärlsocker som garnering
För att inte riskera att förvirra någon, så vill jag bara påpeka att detta alltså var varmrätten, den som kom efter trattkantarellsoppan och innan äppelglassen med rostade, kanelkanderade valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.