Rör ihop färskost, senap och flytande honung och bred på laxen. Salta laxen. Baka i mitten av ugnen tills laxens innertemperatur är 45– 50°, ca 10 min. 6 bitar laxfilé, á ca 150 g. 150 g Arla® färskost naturell. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 6 bitar laxfilé, á ca 150 g ½ tsk salt 150 g Arla® färskost naturell 1 msk dijonsenap 1 msk flytande honung ½ dl mandelspån ev hackad färsk gräslök
Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar. Eller är du som jag och blandar både kallt och varmt i en salig röra på tallriken
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Jag gravade laxen enligt detta recept, och senapskrämen ochreceptidén kommer från duktiga Pytte och hennes bok Bjud hem
Så idag får du recept på vår förrätt vi hade på nyårsafton, räkcocktail med lime och sweet chili. Nu har man jobbat lite och det är dags att fira nästa helg, Trettondagsafton
Pasta med kallrökt laxoch babyspenat. Jag brukar göra den lite olika varje gång beroende på vad jag har i kylskåpet, idag använde jag till exempel grädde och fryst spenat men här kommer ett enkelt och jättegott recept som jag provade fram tidigare i höstas
Dotter Josefin och blivande mågen Anders var hemma för att bröllopsplanera, och det blev den här laxen till lunch/middag med grönska, fågelkvitter och myggsurr som ackompanjemang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.