Skölj, riv och pressa limen eller citronen. Skär filén i 2 cm tjocka skivor, salta och peppra. Stek dom gyllenbruna i margarin eller smör - ta upp dem ur pannan medan du gör såsen
Limefilé500 g fläskfilé eller fläskytterfilé1 tsk salt1dl vatten2 dl crème fraiche2 msk konc kalvfond1/2 – 1 tsk sambal oelek1 tsk soja1 msk honungstrimlat skal och pressad saft av 1 limeSkär köttet i skivor och krydda med salt
Det här receptet fick jag av en tjej via mail när jag var med i ett s. k matrecept-kedjebrev, tyvärr lös de utlovade recepten med sin frånvaro (surprise eller hur, när det gäller dessa jäv… kedjebrev
Skär köttet i skivor och krydda med salt. Bryn skivorna i smör i en stekpanna. Vispa ihop vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja, honung, limeskal och saft i en låg vid gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.