Det finns en del smaker som passar så bra tillsammans, lime och lakrits till exempel. Så en dag som denna då det snöar och regnar om vart annat så passar jag på att baka denna kaka som är enkel och smakar så gott, för att liva upp livet lite
Jag hade inte hunnit baka till min underbara mamma i söndags. Funderade på att jag kunde göra det enkelt för mig och bara köpa lite jordgubbar men jag kan ju inte komma utan bakverk
Limekaka. På US mötet i tisdags tyckte jag det var dags att testa lite nya recept. Eftersom mamma köpte en suverän tidning med en massa recept på kakor man kan göra i långpanna, så körde jag på sådana recept
Blanda smör och socker väl. Tillsätt vetemjöl, ägg och skal. Strö sedan ut rårörsockret på ett fat. Forma degen till 2 stycken 4 cm tjocka rullar och rulla de i sockret
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Smöra och bröda en rund form, 18 cm i diameter. Sätt ugnen på 180 g. Sikta ner vetemjölet, saltet och bakpulvret i en stor skål och rör ner sockret och limeskalet
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Det här receptet hittade jag för några år sedan i Arlas receptfolder. Den är syrlig, söt och krämig. Den blir godare om den får vila i kylskåpet över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.