13 msk
ströbröd till formenSätt ugnen på 175 grader. Blanda socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen och vispa fluffigt några minuter. Tvätta limefrukterna och skal av två limefrukter ner i smeten. Smörj formen med lite av det smälta smöret. Bröa formen. Pressa ner saften ur limefrukterna och vispa ihop. Vispa i mjöl. Vispa i smöret lite i taget. Häll smeten i formen. Grädda limekladdkakan i mitten på ugnen i 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Limekladdkakan kan serveras när den svalnat men ställ den gärna i kylen att stelna i minst en timme eller över natten. Ta ut och skär upp i tårtbitar förslagsvis 12 stycken. Servera limekladdkakan med vispad grädde eller glass. Vidare är färska bär som jordgubbar, hallon och blåbär; halloncoulis, rårörda hallon, rårörda blåbär eller passionsfrukt gott till limekladdkaka.
Det är Augusta Anderssons härligt fräscha limekladdkaka med limeyoghurt, den hittar ni här. . Idag är det åter igen dags att fira vår kära vän kladdkakan
LIMEKLADDKAKA MED LIMEYOGHURT. Dagens bak, en riktigt kladdig kladdkaka. Dukat för fikabesök, alltid trevlig en torsdag, eller ja vilken dag i veckan som helst
Det var några som frågade efter receptet på limekladdisen. Plankar direkt ur kladdkaksboken. Lätt limechokladkakaGod och saftig kaka som man kan njuta med gott samvete eftersom den inte innehåller något matfett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.