Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Den här varianten är förstås glutenfri som vanligt, och blev väldigt saftig och god. Jag hade citroncurd kvar i en burk efter tidigare kakbakeri, och pytsade i den i smeten, vilket gav både saftighet och en fräsch citronsmak till kakan
Kakor och bakverk är ju ändå inget man bör äta varje dag, oavsett om de är high eller low carb. Men vid speciella tillfällen så väljer jag gärna att njuta av en läcker sockerfri och glutenfri kaka som denna
Sabina var snäll nog och hjälpte mig steka kycklingen. Jag brukar äta min grillade/stekta kycklingfilé med bearnaisesås eller tzatsiki men efter gårdagens middag så blev det lite över och det passar alldeles utmärkt till kycklingen
Vi åt kakan på en gång (ja vi åt upp hela) men jag tror faktiskt att den till och med är godare dagen efter, när den fått "satt" sig och blivit ännu saftigare
Ne, då älskar jag enkla, slagkraftiga recept med färre ingredienser än fingrar på ena handen. Kan fortfarande känna att den ligger och lurar, men nu finns ingen återvändo
Snabbt och lätt blev det en äppelkaka med liten extra touch av brynt smör. Obetydligt krångligare än en vanlig smulpaj, men mycket godare enligt mig och täcket blir riktigt frasigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.