Koka ihop vatten, linfrön, 4-kross och havregryn i en kastrull ca 5 minuter. 1 dl linfrön (hela). Rör ner mjölk och fil, och låt gröten bli fingervarm (37 grader)
Koka päronen med 2 msk vatten, pressad lime, rivet skal, kanel och strösocker i en kastrull med lock, låt koka tills päronen är mjuka, mixa med stavmixer
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Jag använde hela linfrön men det går bra att använda krossade om du hellre vill det. Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt salt, havregryn och linfrön
Lägg havregryn och linfrö i degbunken. Ingredienser för ca 20 st50 g jäst5 dl vatten2½ dl havregryn2 msk linfrö½ dl farinsocker1 dl vetekli100 g smör, rumsvarmt1 tsk salt8-9 dl manitoba cream (eller vanligt vetemjöl)Gör så härKoka upp vatten. Slå på 5 dl kokande vatten över havregryn och linfrö
0,5 dl linfrön. Har trixat och försökt få till ett rostbröd som inte är äggigt, fluffsigt och innehåller en massa kolhydrater – och idag blev det lyckat
Sesam- och linfröbröd. MatbrödVegan Sesam- och linfröbröd. 50 g linfrön. 50 g linfrön. Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd
Receptet till dessa goda och saftiga frallor, innehållande bland annat rivna morötter, aprikoser och linfrö, hittade jag på den härliga matbloggen 'Kryddburken'
Ett lite nyttigare bröd då det innehåller dinkelmjöl, havregryn och linfrön. 1 dl linfrö. Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och fiberhavregryn. 1 dl linfrö
50 g smör (rumsvarmt)50 g rapsolja (1/2 dl)300 g rågsikt (5 dl)80 g havregryn (2 dl)2 msk linfrön1/2 dl solrosfrön4 tsk bakpulver1 tsk salt1 1/2 msk honung2 dl filmjölk eller mjölk Gör så här
Ett par limpor med havregryn och krossade linfrön blev det - mycket gott och nyttigt. Krossade linfrön använde jag eftersom det var vad jag hade hemma, men hela funkar lika bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.