200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensen med fingret
Blanda igenom smeten och bred sedan ut den på en plåt med bakplåtspapper. Det går att fixa och trixa rätt hårt med det här grundreceptet, huvudsaken är att linfröna ligger i vatten och gelear till sig - det är det som sedan binder ihop kexet
Blanda igenom smeten och bred sedan ut den på en plåt med bakplåtspapper. Det går att fixa och trixa rätt hårt med det här grundreceptet, huvudsaken är att linfröna ligger i vatten och gelear till sig - det är det som sedan binder ihop kexet
Mixa solrosfrön (häll bort vattnet) och tillsätt linfröna med slemmet. Ilas linfrökex - det perfekta mellanmålet3 dl linfrön5 dl vatten3 dl solrosfrönBlötlägg linfrön och solrosfröna över natten
igenom smeten och bred sedan ut den på en plåt med bakplåtspapper. Det går att fixa och trixa rätt hårt med det här grundreceptet, huvudsaken är att linfröna ligger i vatten och gelear till sig - det är det som sedan binder ihop kexet
Garnera som du vill, gärna med färska örter. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Det blir en ganska enkel historia i ugn med färskost, örter och massa grädde. Innan det är dags för svampplockning ska vi hinna med ännu en maskeradkräftskiva
Som tur är är sambon ledig i mellandagarna så han har tid att fixa med detta. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja
Strö över färska örter tillsammans med riven ost. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dom lite lätt med hjälp av baksidan på en slev så de krossas en aning
Jag har ett recept på vegetarisk lasagne som jag brukar dela med mig av och som efter mina matlagningskurser hemma i Edsbyn förra året spred sig som vinden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.