Inlägget Mjuk pepparkaka med lingon & creamcheese frosting dök först upp på Hannas Bageri. Det som gjorde just denna kakan så himla saftig var just för att jag hade i lingonsylt (som var gjord på lingon som jag plockade för några månader sedan dessutom)
På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Hemligheten är lingonsylt i smeten som både ger en god smak men också gör den betydligt saftigare. Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjuka pepparkakan jag någonsin gjort
Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret. 0,5 dl lingonsylt. 0,5 dl lingonsylt. En svensk juledelikatesse er ”mjuk pepparkaka”
Glasyren gjort av bit choklad och lingonsylt var pricken över i och fick dessutom en fin lila färg. Smält 50-100 gram vit choklad och rör ner 0,5 dl rårörda lingon eller lingonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.