Jag älskar lingonglass och speciellt när det är maränger i. 15 medelstora maränger. Veckorna bara går och recepten jag vill hinna lägga in på bloggen blir bara fler
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Börja med att vispa äggvitan med 50 g av strösockret och citronsaften vitt
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. ca 10 st6 äggvitor4 dl socker(om man vill kan man smaksätta marängerna med 1/2 dl hackade nötter eller 100 g smält choklad)Sätt ugnen på 125 graderKoka upp lite vatten i en grytaBlanda äggvita och socker i en rostfri bunkeStäll bunken över sjudande vatten och vispa tills smeten är tjock, blank och man ser tydliga spår efter vispenDet tar 5-10 min (låt musklerna jobba)Tag bort skålen från vattnet och fortsätt vispa med elvisp tills smeten svalnatBlanda ev. i nötter eller chokladKlicka ut 10 stora toppar på bakplåtspapperGrädda i ca 1 timmeÄr de fortfarande väldigt mjuka efter en timme så sänk värmen till 75 grader och låt dem stå en stund till med luckan på gläntMen de ska vara lite sega inuti ca 10 st
Jag toppar just nu tårta, cupcakes, cheesecake, kladdkaka you name it med denna fantastiska massa. Vad kan man inte toppa med en italiensk maräng undrar jag
Fyll marängen strax innan serveringen med lättvispad grädde och frukter. Tillsätt sockret i små portioner under vispning tills smeten är hård och glansig, ca 10 minuter med elvisp
Jag lät mina stå kvar i eftervärmen i ugnen med en grytvante mellan luckan och spisen och sen glömde jag dom där över natten och då var dom perfekta enligt mig, dom släppte lätt från bakplåtspappret och var krispiga på ytan och sega i mitten
Dela smöret i små tärningar så det blir mjukt och vispa det luftigt med sockret. Blanda vetemjölet med bakpulvret och sikta ner det i smeten varvat med mjölken och rör runt med luftiga tag
Medan jag roar mig med Susanne i eftermiddag och kväll ska ni få recept på mer maränger. Garnera eventuellt med silverkulor, nonstop, strössel eller något annat
Jag har provat flera olika recept och gjort av med en hel del grädde och åtskilliga äggulor. Så idag blev det sega maränger med choklad som säkert kommer att passa bra ihop med morgondagens glass
Veganska maränger med kikärtsspad. Vaknade med ett meddelande på mobilen från fina Ramona som upplyste mig att det omöjligt gick att komma in här - på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.