Profiterole eller choux à la crème som det heter på franska är en bakverk i form av en ihållig boll som man fyller ofta med vaniljkräm och vispad grädde
Burken kan explodera och du har sprutlackerat hela köket med kladdig kolasås. Jag provade med en liten burk första gången och det var kanske därför smaken blev
Sätt på medelstark värme och rör tills sockret löst upp sig. Tänk att jag levat i mer än 38 år utan Salt kolasås. Salt kolasås400 g strösocker90 ml vatten200 g smör2,5 dl vispgrädde1 msk flingsaltBlanda socker och vatten i tjockbottnad gryta
Då brukade vi äta den med inkokta päron och glass (inte så dumt), men nu valde jag att servera den med glass och en mix av hallon, blåbär och röda vinbär
Att koka kolasås är inte att baka men det är super gott till en god vaniljglass. Kram // A Kolasås. Den är inte sockerfri och inte nyttig men ack så god
Hemmagjord kolasås är så mycket godare än köpt och så slipper man onödiga tillsatser. Det godaste tycker jag är att servera kolasåsen lite varm till vaniljglass
Profiteroles är en slags liten puff gjord av choux pastry - en slags deg som puffar upp sig i ugnen och skapar en tom kärna som kan fyllas med valfri god fyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.