Skala och kärna ur päronen underifrån med en äppelpipa eller klassisk potatisskalare. Koka lingon med socker och vatten i 15 min eller koka upp lingonsylt och vatten. Ställ svalt till nästa dag och servera med lättvispad grädde 7 st päron
Skala päronen och koka dem i lingonen och lingonsaften samt kanelstången. Låt stå kallt minst ett dygn så att päronen får en fin färg och ordentlig smak
Jag har serverat den som dessert ett par gånger och då tillsammans medmandelgrädde, men denna gång strödde jag över lite flagad mandel istället och så hade vi vanlig vispad grädde till
Rör samman grädden med mandelmassa och apelsinjuice. Mandelgrädde. går bra med apelsinjuice också. Häll socker, vatten, ananasspad och citronskivor i en kastrull
Häll sedan i socker&olja-bladningen tillsammans med vatten. Mandelgrädde. Skär av locket på Muffinsen, gröp ur lite i botten och fyll på med Hasselnöt & Kokos-massan efter behag
Rör ner mandelmassan i grädden och toppa desserterna med grädden strax innan den ska serveras. Blanda samman rabarbern med vin, socker, vaniljsocker och skal och saft av 1 citron i en kastrull
Skala apelsiner och clementiner med en vass kniv så att den vita delen av skalet försvinner. Pressa limen och citronen, och blanda saften med florsockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.