Lägg mjöl, bakpulver, socker och smör i bitar i skålen till mat-beredaren med kniven monterad. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter
Lingonpajmed chokladkolakrämPajbotten. Toppa med lingon. Servera med vispad grädde. Blanda ihop till en deg och tryck ut den i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter
I helgen var jag och dottern ute på en skogstur, lite bär hittade vi, va 2dl blåbär och mindre än 1 dl lingon, då dottern ville baka på allt så kom jag på den briljanta ideén att göra lingonpaj som jag inte ätit på år och dar. Pajskal 1stor paj/ 7-8 mini100g smör75g mandel2½ dl vetemjöl (jag använde dinkelsikt)½dl sockerBlanda ihop alla ingredienser, ställ kallt medans du gör fyllningen. Fyllning½dl grädde½dl socker½dl sirap1 tsk vaniljLingon (minst 1 dl)Lägg allt i en kastrull, koka 10-15 min, gör kulprovet likasom med knäck
Häll på och ät i mängder (gärna med lite vaniljsås). Du behöver. 2 dl socker150g smör1 ägg1 msk vaniljsocker2,5 dl vetemjöl2/3 havregryn1/3 vetekli1 dl hackade nötter2,5 dl lingon (eller röda vinbär)SirapSlå på ugnen på 200-225 graderVispa socker och smör
Rårörda bär, havrekaka och tjinuskisåsHöstig dessert med rårörda bär och havrekaka. Garnera slutligen desserten med halverade hallon och björnbär samt grädden som är kvar
Jag inspirerades av min mammas klassiska efterrätt – tjinuskisås (kolasås med ett finare ord) med frysta röda vinbär, underbar gott där kylan från vinbären gör kolasåsen härligt seg
Veganvänlig lingonpaj. Servera med vispgrädde. Under 2009 skrev jag 72 inlägg, dvs färre än vad jag hunnit med redan i år. I fjol var jag betydligt flitigare i köket och datorn med 215 inlägg. Under 2009 skrev jag 72 inlägg, dvs färre än vad jag hunnit med redan i år. I fjol var jag betydligt flitigare i köket och datorn med 215 inlägg I år blir det säkert en god bit över 500 inlägg om jag fortsätter i samma takt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.