Dessa härligt mjuka och saftiga limpor med bland annat lingonsylt i brukar jag baka ganska ofta. Eftersom jag har en hel del röda vinbärssyltburkar i matkällaren så brukar jag byta ut lingonsylten i receptet mot samma mängd hemkokt röda vinbärssylt istället (vilket ger funkar precis lika bra)
6 dl rågsikt & 6 dl vetemjöl special/vanligt vetemjöl Gör så här. 6 dl rågsikt & 6 dl vetemjöl special/vanligt vetemjöl Gör så här. Läs även andra bloggares åsikter om Lingonbröd , Lingonhålkakor , Nybakat bröd 4 bröd Ugn
Smält smöret och tillsätt vätskan. Se till att degspadet är fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av degspadet och rör tills jästen har löst sig
Blanda ihop fördegens alla ingredienser och låt stå att svälla under en handduk i minst 5 timmar. Rör ner det mesta av mjölet i den svällda blandningen
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37°, häll den över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, rumsvarmt smör i klickar, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
Där jag bor är det sportlov denna veckan och barnen är lediga. Melvin har spelat fotbollscup i dag och han var nöjd med sin dag och så klart sin fina medalj
Lingonbröd – gör så här. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vatten, filmjölk och sirap till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör tills den lösts upp, Tillsätt lingon, salt och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.