Till detta serverade jag en lingonsylt som idag, kors i taket, faktiskt är hemgjord. Självfallet går det precis lika bra med en köpt variant men jag insåg att jag inte hade någon recept på lingonsylt på bloggen och på den vägen är det…
Dela degen i 40 delar som du rullar till bollar, ca 1,5-2 cm i diameter. 2-3 msk kakao. Grädda mitt i ugnen 5-15 minuter tills de har fått fin färg. 2-3 msk kakao
Bakverk och kakor -. Bröd och bullar -. Dessert -. 2016-01-24, 12. (10-12 st). 8-10 dl vetemjöl special (viktigt att det är special. Låt degen jäsa i ca 30-45 min. 1 10-12 st. 1 ägg 8-10 dl vetemjöl special (viktigt att det är special
1,5-2 kg bog, högrev eller bringa från nöt eller älg. 1 purjolök - de vita delen. 1-2 morötter. 1-2 knippe dill. Skär köttet i tärningar ca 2-4 cm. Ca 1-1,5 timmar. Vill du så kan du plocka upp rotsaker och lök efter en 20 min-en halvtimma så blir de inte tokmjuka. 1-2 dl grädde. 1,5-2 kg bog, högrev eller bringa från nöt eller älg. 1 purjolök - de vita delen. 1-2 morötter. 1-2 knippe dill. 1-2 dl grädde
Se till att få 8-10 blad. Kåldomar är klassisk husmanskost, om något. Ett av husmanskostens paradnummer. Det här är ett riktigt gammaldags recept på kåldolmar
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. 2016-10-28 @ 10. Klassiska hallongrottor. God morgon. Nu är det fredag igen och den här helgen ska bli extra rolig eftersom vi ska gå på Felicias kusin Hjalmars namngivningsfest på söndag =) Idag ska vi bara ta det lugnt här hemma och mysa på dagen och sen på eftermiddagen åker vi nog in till stan för att försöka hitta en vinterjacka till mig och sen möta upp Oskar efter hans jobb
Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då. Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.