Nuförtiden pratas det mycket om att man ska laga mat med säsongens råvaror. Hej igen. Det är väl framförallt ur ett miljöperspektiv som man förespråkar detta
Jag har länge bett honom göra lingonsylt som han alltid gjort fast med jätte-jättelite socker. Sedan min farfar också började med lågkolhydratkost för några år sedan (läs gärna hans berättelse) letar han ständigt sätt att modifiera äldre recept
Det finns så mycket roligt att testa med bakning, och det kommer nya trender hela tiden. Denna gång testade jag marängsmörkräm, som är en varmvispad maräng som man avslutar med rumsvarmt smör och någon smaksättning
Blanda lite av mjölet med mandel och tranbär, och resten av mjölet med bakpulver och xantangummi. Eftersom Theas saffransskorpor gjorde formidabel succé på releaseminglet bestämde jag mig för att börja med dem
Saffranstårta med hallon. Blanda mandelmjöl med florsocker och kanel. Täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 3 timmar. Garnera med hallon 10-12 bitar
Jag förberedde dessa drinkar dagen innan genom att färga socker med lite röd pastafärg. Till drinken så gjorde jag sockerlag, men lätt det koka ihop tillsammans med kanelstänger och nejlikor vilket gav drinken en hint av kanel men inte så mycket så att det tar över (vilket kanel lätt kan göra)
Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt
Detta blir en sockrig fudge och lite torr och smulig i konsistensen i jämförelse med den fudge som jag brukar göra som är baserad på skumtomtar eller annat segt godis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.