Den fantastiska boken Medelhavsmat för svenska kök finns, tråkigt nog, inte längre att få tag på. Skölj och slunga ruccolan (salladsslungans betydelse skall inte underskattas - har man väl börjat slunga, finns det ingen återvändo)
När jag var där med några vänner, tillika gamla kollegor, nyligen tog jag en galette med fyllning av kyckling, fetaostkräm och ruccola, ett glas vin och en capuccino
Servera med pasta, ris eller potatis. Lägg ruccolasalladen i botten på en ugnsform. Bred över peston. 1 påse ruccolasallad. 3-4 msk pesto (valfri sort)
4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Idag gjorde jag en favorit med parmaskinka, champinjoner, ruccola, pesto och pinjenötter. (Tänk på att parmaskinka, pesto, ruccola och pinjenötter ska på efter att den har varit i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.