Linsbiffar Indian style!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Linsbiffar med indiska smaker 2 port 2 dl röda linser, kokas enligt instruktionerna på paketet
  • 1 ägg 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad mynta
  • sambal oelek efter eget tycke
  • salt
  • 1 msk psylliumhusk
  • När linserna är färdigkokta hälls vattnet bort och linserna får rinna av i en sil.
  • Blanda linserna med ägg, vitlök, kryddor och sambal och smaka av smeten.
  • Rör till sist ner husken och blanda samman ordentligt.
  • Forma smeten till biffar i den storlek du önskar och stek dom några minuter på varje sida så att de får fin färg.
  • Servera dina linsbiffar med smaskiga tillbehör, en kall yoghurtsås med sweet chili passar fint.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.