Den här linssalladen passar bra som tillbehör till ex vis en grillad kycklingfilé eller quornfilé. Både grönkål och linser innehåller massor med vitaminer, mineraler och andra nyttigheter som kroppen mår bra av
Det blir stekt polenta med rödlöksmarmelad, shitaketapenade ochrökttofu. Om man vill kan man tillsätta både ost* (eller näringsjäst) och/eller kryddor när man rör ihop den med buljongen
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Koka upp en kastrull med saltat vatten. Slå sedan av vattnet och häll över linserna i en skål. Hacka lök, skär tomat, paprika, mango och avokado i bitar
Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar. Strimla basilikanoch rör ner i såsen. Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar
Vi skapade denna syrlig linssalladmed massor av fibrer, protein, läckra grönsaker med ett högt innehåll av den viktiga mineralen järn, som många av oss får i sig för lite i vår dagliga kost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.