12 st
grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
11 burk
400 g, krossade tomater
14 st
potatisar
12 dl
röda linser
11 msk
färsk eller 1 tsk torkad basilika
1
vitpeppar
1
(salt)
15 dl
mild lättyoghurt eller 2 dl matyoghurt
11-2 st
rivna/pressade vitlöksklyftor
11 dl
fint skuren gräslök
1 Soppa1
st gul lök 1 msk olja 1 st purjolök 1 liter vatten 2 st grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond 1 burk 400 g, krossade tomater 4 st potatisar 2 dl röda linser 1 msk färsk eller 1 tsk torkad basilika vitpeppar (salt)
1 Vitlöksyoghurt5
dl mild lättyoghurt eller 2 dl matyoghurt 1-2 st rivna/pressade vitlöksklyftor 1 dl fint skuren gräslökVitlöksyoghurt: Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i ca 30 minuter. Om du använder matyoghurt behöver den inte rinna av. Blanda sedan med pressad vitlök och gräslök. Soppa: Skala och hacka löken. Fräs den i oljan tills den blir glansig. Skiva purjolöken och låt den fräsa med löken ett par minuter. Häll på vatten, buljongtärningar och tomatkross. Skala och tärna potatisen och lägg i soppan. Låt småkoka i ca 10 minuter. Lägg i linserna och koka i ca 10 minuter till. Smaka av med basilika, vitpeppar och eventuellt salt. Servera med en klick vitlöksyoghurt i varje sopptallrik.
Tillsätt bönor, majs med spad, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Mixa soppan slät med stavmixer. Lägg ut paprikan på ena halvan av tortillan, täck med hyvlad ost och vik ihop till en halvmåne
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera såsen med nykokt pasta samt lite riven ost. Färska champinjoner steker jag direkt med löken i oljan i stekpannan i ca 6 - 7 minuter
Krydda med svartpeppar å garam masala - låt fräsa några minuter. Servera med ett gott bröd (helst naanbröd, men tortillas går utmärkt) å laktosfri turkisk yoghurt eller laktosfri gräddfil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.