Strö över västerbottenost, lite salt och svartpeppar på varje lager. Släng ner det i en potatistårta med ihopvispade ägg, mjölk och grädde så är i alla fall jag mer än nöjd
När marängerna svalnat lägger du lite lemon curd på dem, sedan spritsar du grädde lite snyggt ovanpå och strör riven choklad och eventuellt nåt fint strössel på
Till serveras kyckling som först steks i panna i rejäla mängder smör och olja (var försiktig när delarna läggs ner i stekpannan, annars skvätter oljan och man får brännblåsor på magen
Jag tänkte tipsa om en rotsak som många glömmer bort och det säger jag för att jag många gånger glömmt bort den och har blivit lite förälskad i den på senare tid, det är kålroten
Strimla löken (ta gärna med lite av den gröna blasten). Kör samman smör och mjöl i matberedare, häll ner vattnet och låt maskinen gå tills en deg börjar ta form
Ränderna i pannan är inte bara till för att göra snygga stekränder på köttet utan också för att köttet kan få en kraftigt bränd yta utan att behöva kremera hela ytan, en så kallad Maillardreaktion
Skyn som blir efter steken kan med fördel användas som god bas till en god lammsås. Bryn lammsteken i en stekpanna med olivolja och en liten klick smör
Vill du servera riset lite snyggt så lägg riset i en liten skål och lägg tallriken upp och ner ovanpå, och så vänder du på hela alltihop, och tar bort den lilla skålen, så får du en fin liten rundad kulle av ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.