Jag fortsätter på temat "baka med barn" och även den här gången blir det en lite "nyttigare" kaka. Epitetet nyttigt gör det lätt legitimt att äta lite för mycket utan dåligt samvete
Dock fick jag anpassa den lite efter gällande omständigheter. Vet ni vad. I hela mitt 30-åriga liv har min släkt ätit risgrynsgröt på kvällen den 23 december
Och lite annat gott. Först var jag osäker på om det överhuvudtaget gick att åstadkomma något som kunde liknas vid philadelphiaost men efter lite letande hittade jag Creamy Smooth av märket Tofutti i matbutiken och som visade sig fungera utmärkt
Häll några droppar olivolja i en tjockbottnad kastrull, tillsätt vitlöken och löken och låt den svättas en liten stund utan att bli allt för brynt, lägg i spenatbladen och sautera dem i några få minuter
Om man vill prova något annat så är det här ett jättegott recept på kryddiga och smakrika nötter som har fått svänga runt i lite smör och kryddor som ger nötterna en väldigt god smak
1 liten purjolök. Peppra filèerna, stek på dem till fin yta i stekpanna. Ha ner dem i ugnsform. Strimla purjon och skär paprikan i mindre bitar, strö dem över fisken
Hälften av den kokade jag kräm på, och för att göra smaken lite mer spännande kokade jag rabarbern i en god smultronjordgubbssaft som jag köpt på ett av mina många sommarbesök i olika gårdsbutiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.