Jag fick frågan om att göra en litentårta på 8 bitar med födelsedagskillens intresse jakt, fiske och golf. Det blev en söt liten 15 cm tårta i stort sett helt laktosfri, då han klarade av att äta vanlig chokald med både ljusa bottnar och chokladbotten
Här leker man lite då och då med blommor å smörkrämer hit å dit. Nej men receptet på tårtan då. Nej men nu är jag iafl i full gång med att leka fram en god smörkräm som man bra kan forma med så att den blir lite fast i konsistensen och man kan forma en bibel på ett snyggt sätt
Efter att ha velat mellan cupcakes, paj, semifreddo eller bakelse så bestämde jag mig för en stor bakelse (eller minitårta, beroende på hur man ser på det)
Här är en litentårta jag gjorde till fikat häromdagen för att testa lite nya recept. Fyllningen är jordgubbsmousse (men receptet är inte optimerat än, ni får ha tålamod)
Ställ sedan in tårtan en stund i kylen så att ganachen stelnar till sig lite. Valde dock att bryta av sötman med lite jordgubbar, vilket passar ihop som handen i handsken till dummefluffen
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Jag har börjat laga mycket av Viktväktarnas recept igen. Det handlar inte bara om att äta kalorisnål mat utan det är en matstil som får min mage att må bra
Lägg på den andra botten och fyll med hallonkompott och hallonmousse, lägg på den tredje botten och lite hallonkompott och vit chokladmousse och till sist den fjärde bottnen
Jag tycker om att överraska med något hembakat när jag är bortbjuden. I mån av tid givetvis. Både jag och mina nära vänner är rätt spontana, träffas då det finns någon minut över och det behöver inte vara avancerat runt oss
Hej och välkomna till min blogg. Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
Den här tårtan har jag velat prova på att baka länge och när ingen mindre än en av mina bästa vänner blir min granne så är det klart det ska firas med något riktigt gott
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.