Tillade färsen när allt blivit mjukt och fint, kryddade med lite fond och rödvinsresten, tillsatte tomatkross*, lite extra vatten och smakade av med salt och peppar
Midsommarcupcakes - banan- & vaniljmuffins med vaniljfrosting och färska jordgubbar. En utav tre doptårtor, med fyllning av blåbär/hallon blandat med marsapulveroch vitchokladfluff
Vi köpte dem i en sådan där lite mysbutik som hade mat från världens alla hörn och en disk full med massa inlagda oliver, röror och fetaost som man kunde köpa i "lösvikt"
Vi hade också hjälp av Millian och Milton, nu är det lite jobbigare för Milton som inte har lärt sig att gå än… så han fick sitta största delen i vagnen
Jag beställde lite grejer från Iherb i söndags och idag kom de, riktigt snabb leverans. Jag hade lite rostad rödbeta hemma och bestämde mig för att göra en "Red Velvet"-muggkaka till frukost (ja, jag åt denna lilla skönhet till frukost i morse)
Alla helgons dag är det i morgon, Halloween för de som vill ha det lite mera spöklikt. Jag började veckan med att tänka efter vad jag ville få utfört och mycket om inte allt har jag kunnat stryka från min lista
Servera med något gott och salt tillbehör, gärna med lite hetta. Så mycket som det lät hos oss x antal mil därifrån så undrar jag verkligen om några öron var intakta överhuvudtaget på konsertdeltagarna
Och sist men absolut inte minst-lite bilder från Rhodos. Vad vi har njutit av nu under veckoslutet får ni se om en liten tid- för i kväll blir det moussaka
Denna veckas extraprisvara är stora grönländska räkor från Coop för 39 kr/500 g påse. Dessa stora räkor är användbara eftersom de kan ersätta de miljöförbjudna jätteräkorna i många fall
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.