Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, somär lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels attätasom de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Gör det lite i taget, gärna med stavmixer. Lite i taget. Brödet bakar jag på rårismjöl och receptet har jag hittat hos Kjersti som bakar massvis med goda glutenfria bröd och andra smarriga glutenfria bakverk
Ät och njut av den goda glassen i gott sällskap. Solen har stekt på som bara den i helgen och när sötsuget slog till i denna hälsosamma period slog vi istället till på nyttig kiwiglass
Jag och Milly skulle egentligen gå och bada med Ulrika och hennes lilla Jamie, som bara är några dagar yngre än Milly, men det fick vi tyvärr ställa in
Killarna sover fortfarande och jag har tillbringat arla morgonstund med att baka och fota lite. Igår lyfte jag verkligen inte ett finger, tog det mest lugnt, så idag känner jag mig nästan lite rastlös, vill hitta på något
Tillsätt mjölet, lite i taget, tills du har en slät deg som lossar från bunkens kanter. Visst är det ändå en viss känsla att kunna ta vara på och laga något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla själv
Men jag harockså fuskat lite under semestern, dock inte Varje dag, men det har hänt ändå att jag ätit mer syrebildande mat exempelvis på restaurang och jag har även fuskat och någon enstaka gång ätit livsmedel som jag vet innehåller gömt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.