Ofta när man går på tävlingsdiet eller av någon anledning vill vara lite striktare med maten, blir det lätt ganska smaklöst och tråkigt och man tröttnar snabbt på kanel och kardemumma i gröten
Blanda miso och äggula och vispa i oljan lite i taget. Blanda i råsocker och lime och smaka av. Grilla brödet försiktigt på bägge sidor så att det steks och sesamfröna tar lite färg
Grilla brödet försiktigt på bägge sidor så att det steks och sesamfröna tar lite färg. Börja med att riva ingefäran och blanda ihop färskosten och smaka av
Blanda ingredienserna, ta mer florsocker om tunn ochlite extra vatten eller kaffe om tjock. Igår blev det lite present-utdelning ibland oss också, eftersom flera av oss fyllt år sen vi sist sågs
Ett tips är att låta basmatiriset kokas "halvfärdigt", hela rätten blir klar i ugnen sedan. Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) och den kom till Sydasien tillsammans med persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
Idag har jag och svärmor varit och julhandlar lite…. Kan dock ta lite längre tid att jäsa). Från att ha varit en helt ledig helg med inget som helst att göra så har vi varit bortbjudna på middag både i fredags och igår hos goda vänner
Känns som veckan varit lång som två… Ibland blir det lite för mycket… Min lillasyster Sanna miste sin farmor i söndags och sen dess har det känts motigt och tungt… Vi fanns vid hennes sida och framförallt Sanna som fick hålla hennes hand när hon tog sitt sista andetag
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Idag bjuder jag på lite fler tips på vad som kan vara gott till grillat. Ta av skalet och kör auberginerna i matberedare tillsammans med yoghurt, citron, vitlök, chili, koriander, lite olivolja, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.