BBQ-SÅS. Tillsätt socker, ketchup, soja, äppelcidervinäger och paprikapulver, och låt sjuda 4-5 min. 3 dl gräddfil. ) 3-4 dagar i veckan i tre veckor, men såklart kul för barnen. Jag och Mattias har kört vårt för tillfället vanliga mys, 80-talsrysare, innan M la sig
Tomat- och jordgubbssallad med basilika och vitlök4 portioner 250 g jordgubbar30 g körsbärstomater15 basilikablad1 vitlöksklyfta1 msk olivoljaFlingsaltSvartpeppar Gör så härHalvera jordgubbar och tomaterRiv basilikabladen i mindre bitarFinhacka vitlökenSvängrunt alltsammans med olivoljaKrydda med salt och peppar. Grillade persikor med honungskräm och nötter4 portioner 4 stora mogna persikor (eller nektariner)Saft och skal från 1/2 apelsin1 dl flytande honung2 dl naturell turkisk yoghurt100 g rostade nötter Gör så härDela persikorna på mittenAvlägsna kärnornaHetta försiktigt upp saft och skal från apelsinenmen hälften av honungen i en kastrullStäll åt sidan,lägg i persikohalvorna och marinera dem i apelsinhonungen i 30minuterDet gör inget om de får ligga längre,vänd dem efter halva tidenRör under tiden samman yoghurten och resten av honungenHacka nötterna grovtGrilla persikorna ett par minuter på varje sida på svag värme,tills de fått fin färg runt omLägg dem på ett fat och häll resterande apelsinhonung överToppa med honungskräm och nötterPudra ev lite florsocker överServera genast 4 portioner. 30 g körsbärstomater
En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen. Tillsätt havregryn- och mjölkblandningen lite i taget och rör om tills jästen löst sig
Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Mat & Middagar. Veckans middag. Piroger. September 22, 2016 16. 44. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. 3 dl vispgrädde. 3 msk agavesirap. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen. 3 dl vispgrädde. 3 msk agavesirap
3. Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
3 dl vetemjöl. 150-200 g choklad. Vispa ihop smör och strösocker och farinsocker (ca 3 min). 3. Ställ sedan in dom i frysen i ca 30-60 minuter. 3 dl vetemjöl. 150-200 g choklad
2 3/4 cups varmt vatten. Låt degen vila i 5-10 minuter. Lägg alla arepas på gärnet och stek de 5-10 minuter på varje sida eller tills de fått fin gyllenbrun färg och bakats klart i mitten. 2 3/4 cups varmt vatten
Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår. När knölen var klar skar jag upp den i tunna skivor och bestämde mig för att låta den marinera en stund till i en spontant ihopvispad dressing på japansk soja, tunt strimlad chili och vitlök, en liten dutt vardera av sesamolja och fisksås, en hög citronskal och lite saft samt en skvätt lag från min syltade ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.